Tips

Windows 8.1 ondersteuning stopt:

Op 10 januari 2023 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows 8.1 Het systeem krijgt dan geen beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, oplossingen voor fouten, technische ondersteuning of updates van online technische inhoud meer. Draait uw computer nog op Windows 8.1 dan is het verstandig om voor die tijd over te stappen naar Windows 10 of Windows 11 als u computer dit aankan. Wilt u meer informatie over wat mogelijk is, neem dan contact op.

Windows 10:

Tot 29 juli 2016 is het nog mogelijk om gratis over te stappen naar Windows 10, als u nu (een legale versie) van Windows 7, 8 of 8.1 draait. Heeft u nu nog Windows Vista dan is het niet mogelijk om gratis over te stappen op Windows 10. Wel is het mogelijk, indien uw computer dat aan kan, om eerst Windows 7 te installeren en dan tot 29 juli 2016 gratis over te stappen op Windows 10. Wilt u meer informatie over wat mogelijk is, neem dan contact op.
Het is nog steeds mogelijk gratis over te stappen  (september 2022)

Van Windows 10 naar Windows 11 (gratis)

Het is mogelijk om te upgraden naar Windows 11, als u nu Windows 10 (legale versie) gebruikt.
Zie deze site van Microsoft voor de systeemvereisten.
Download en installeer de app PC health check en controleer of het mogelijk is om over te stappen op Windows 11.
De app geeft direct aan of uw computer geschikt is voor Windows 11 of (nog) niet. Voldoet de computer niet aan alle eisen, dan staat er bij waar dit aan ligt.

voorbeeld van een pc die niet voldoet aan de eisen

 

Reacties zijn gesloten.