tips

Windows Vista ondersteuning:

Op 11 april 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Vista. Draait uw computer nog op Windows Vista dan is het verstandig om te kijken of uw computer Windows 7, 8 of 8.1 aan kan. Tot 29 juni 2016, kunt u daarna evt. nog gratis upgraden naar Windows 10 mits uw computer dat aan kan. Wilt u meer informatie over wat mogelijk is, neem dan contact op.

Windows 10:

Tot 29 juli 2016 is het nog mogelijk om gratis over te stappen naar Windows 10, als u nu (een legale versie) Windows 7, 8 of 8.1 draait. Heeft u nu nog Windows Vista dan is het niet mogelijk om gratis over te stappen op Windows 10. Wel is het mogelijk, indien uw computer dat aan kan, om eerst Windows 7 te installeren en dan tot 29 juli 2016 gratis over te stappen op Windows 10. Wilt u meer informatie over wat mogelijk is, neem dan contact op.

windows 10 taakbalkWindows 10 melding in taakbalk:

Heeft u een computer met Windows 7 of 8 dan krijgt u mogelijk een melding over Windows 10 in de taakbalk, dit is geen virus. Microsoft wil gebruikers attenderen dat ze gratis kunnen upgraden naar Windows 10 door een pop-up in de taakbalk

windows 10 pop-upMicrosoft heeft bekend gemaakt dat Windows 10 op 29 juli uitkomt.

 

Valse e-mail DigiD met onderwerp: Mijn DigiD tijdelijk onbereikbaar door vereiste verificatie:

Vandaag 8 september 2014, kreeg ik een mail in mijn mailbox zogenaamd van DigiD, met als onderwerp: Mijn DigiD tijdelijk onbereikbaar door vereiste verificatie. Dit was de tekst in het bericht. Verwijder deze mail en ga er niet op in, de link verwijst naar een website in Roemenië.

Geachte heer / mevrouw ,
Verplicht gegevens update.
Het komt steeds vaker voor dat u bij een lening online uw woonsitutie en bankafschriften dient op te sturen.
Met de jaren wordt digid dagelijks een vorm van legitimatie op het internet.
Na velen verzoeken van burgers hebben wij besloten een update uit te voeren, op 10 september 2014 zult u geen toegang hebben tot MijnDigiD.
Wat zal er veranderen in MijnDigiD.
U krijgt uw financiлle gegevens in te zien op de nieuwe pagina ‘Kredietgegevens’.
Elk bedrijf die gemachtigd is een lening te verstrekken zal vanaf volgend jaar verplicht zijn inloggen op MijnDigid mogelijk te maken.
Hierdoor kunt u tijdens het aanvragen van uw krediet op diens website inloggen en uw kredietgegevens vertonen en veel sneller over uw benodigde lening beschikken.
U kunt uw Kredietgegevens verwerken door hier te klikken.
Uw gegevens zullen worden opgestuurd naar de belastingdienst voor controle, en na goedkeuring van hen zal deze worden vermeld op de kredietscherm.
Graag vernemen wij van u uw huidige situatie, voor 10 september 2014.
DigiD Helpdesk 2014.

Computer upgrade:

Sinds 8 april 2014 heeft Microsoft de ondersteuning van Windows XP en Office 2003 gestopt. Draait uw computer nog op Windows XP dan is het verstandig om te kijken of uw computer Windows 7 of Windows 8 aan kan. Microsoft heeft daarvoor de Upgrade Advisor geïntroduceerd, hiermee kunt u zien of u op uw huidige computer Windows 7 of Windows 8 kunt installeren, welke obstakels u tegen kunt komen en de eventuele oplossingen.
Het programma Windows 7 Upgrade Advisor is gratis te downloaden en te gebruiken op een computer met Windows Vista of Windows XP SP2
Met de Windows 8 Upgrade Assistant kunt u zien of uw computer klaar is voor Windows 8

 

Picture Manager en office 2013:

Picture Manager, een handig programma om snel eenvoudige beeldbewerkingen, bv bijsnijden, draaien, formaat wijzigen te kunnen uitvoeren. Helaas zit het niet meer in Office 2013. Via een omweg is er nog aan te komen. Download en installeer het gratis programma Microsoft SharePoint Designer 2010. Na het installeren, heeft u weer Picture Manager, klik Start, Alle programma’s, Microsoft Office, Microsoft Office 2010-hulpprogramma’s, Microsoft Office Picture Manager.

 

Programma of App afsluiten Windows 8.x:

Wilt u een programma of app afsluiten in Windows 8.x: ga met de muis naar de bovenkant van het scherm de cursor wijzigt dan in een handje. Sleep de app daarna naar beneden, houdt aan de onderkant van het scherm even vast, en u ziet een draaiende tegel. Laat daarna los, nu is het programma echt gesloten, en draait niet meer op de achtergrond in Windows 8.x. Of sluit een app af door tegelijkertijd op de toetsen Alt+F4 te drukken.
LET OP: met de update voor Microsoft Windows 8.1 van 8 april 2014, is dit niet meer nodig. De ouderwetse X is weer terug om een venster te sluiten. Er is veel meer veranderd, zie Windows 8 Update 1

 

Windows 8.x standaard geen bevestigingsvenster bij het verwijderen van bestand:

In eerdere versies van Windows kwam er altijd een bevestigingsvenster wanneer u een bestand of map wou verwijderen. In Windows 8 en 8.1 krijgt u deze melding niet meer. Wanneer u nu op de Delete toets drukt, zal het geselecteerde bestand of map direct naar de prullenbak worden verplaatst, zonder een bevestiging. Sommige mensen zullen dit handig vinden, anderen willen nog wel graag het bevestigingsvenster.

Ga naar het bureaublad (Windows-logotoets Windows-logotoets+D of de bureaubladtegel op het startscherm)
Klik met de rechtermuisknop op de Prullenbak icoon op het bureaublad en kies Eigenschappen.
Vink “Vragen om bevestiging bij verwijderen” aan en klik op Toepassen om de wijzigingen toe te passen.

prullenbak

Windows 7 ondersteuning stopt:

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Het systeem krijgt dan geen veiligheidsupdates meer. Draait uw computer nog op Windows 7 dan is het verstandig om te kijken of uw computer Windows  8.1 of Windows 10 aan kan. Wilt u meer informatie over wat mogelijk is, neem dan contact op.